Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Безперервний професійний розвиток фармацевта: як його забезпечують в мережі аптек "D.S."

Бути завжди обізнаним з усіма новинками фармацевтичного ринку, вчасно дізнаватися про виявлення нових властивостей (позитивних або негативних) ліків в обігу цілком можливо для фармпрацівника. Але тільки тоді, коли в цьму зацікавлений роботодавець.

У провізора мережі аптек «D.S.» повсякчас є можливість систематично підвищувати власну кваліфікацію – зокрема завдяки базі знань, акумульованій на навчальному порталі підприємства. Відтак уже дві сотні працівників виробили звичку постійно вдосконалюватися. Навіть карантинні заходи не порушили навчальних планів, оскільки компанія забезпечила персонал різноманітними курсами й програмами як для фахового розвитку, так і для особистісного зростання.

Дистанційне навчання сьогодні стає звичною практикою

Удосконалена версія навчального порталу «D.S.» запрацювала влітку 2018 року. «Ми давно хотіли змінити платформу для дистанційного навчання. Доти використовувати Moodle (з англ. Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment — модульне об'єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище), проте вона вже не задовольняла наших потреб, − розповіла директор з управління персоналом Галина Польова. ‒ Розуміємо, що сьогодні немає альтернативи дистанційному навчанню, адже цей спосіб здобуття знань не залежить від конкретної локації й доступний користувачам будь-коли за умови наявності комп'ютера чи смартфона та доступу до Інтернету. «Студенти» заощаджують чимало часу, адже технологія долає тисячі кілометрів, надає ретельно відібрану інформацію та забезпечує можливість перманентної комунікації як із координаторами проєкту, так і між працівниками аптек. Фактично, це найбільш оптимальний спосіб самоосвіти для людей, перевантажених роботою і сімейними обов'язками. Відтепер кожен провізор у мережі аптек «D.S.» зможе підвищувати свою кваліфікацію самостійно. Ми створили оптимальні умови для регулярного і ефективного самовдосконалення ‒ варто лише організувати власний час та зайти на вказаний веб-сайт.

Портал постійно наповнюється: найбільш досвідчені фармацевти нашої компанії аналізують навчальні матеріали та дають їм експертну оцінку. Ця система здобуття знань вимагає від користувачів чесності, порядності й відповідальності. Ми довіряємо працівникам і розраховуємо, що вони складатимуть тести без сторонньої допомоги. Вдаватися до будь-яких хитрощів у цьому контексті не розумно і не доцільно: у разі виникнення сумнівів щодо чесності контролю знань ми будемо змушені організовувати його повторно за участі представників відділу реалізації мереж. Компанія вкладає інтелектуальні й фінансові ресурси в забезпечення повноцінної роботи порталу, адже розраховує на те, що самоосвіта озброїть провізорів необхідними знаннями, а відтак позитивно вплине на якість їхньої щоденної праці. Без чесного й сумлінного навчання кожного користувача ці сподівання будуть марними».

Креативний підхід завжди доречний

Оксана Городецька, керівник з дистанційного навчання, розповіла про нові можливості порталу: «Раніше ресурс не дозволяв генерувати індивідуальні завдання й організовувати персональні освітні курси через обмежений функціонал: обробляти інформацію доводилося вручну. Працюючи над новою версією порталу, ми мали на меті модернізувати процес навчання, зробити його інтерактивним, аби провізори відчули потребу в регулярному користуванні платформою. Щоби подавати інформацію цікаво й доступно, а також супроводжувати «студентів» під час роботи на сайті, ми створили двох креативних персонажів ‒ професора Мілька, який володіє унікальними знаннями з фармації, та його помічницю Мишку, що швидко допомагає знайти необхідне.

Крім того, навчальний портал інтегрований із програмою 1С Кадри, отож база користувачів постійно оновлюватиметься. Функціонал дозволяє розробляти індивідуальні курси, навчатися за якими можна не тільки з комп'ютера, але й зі смартфона. Водночас кожен працівник має змогу записатися на очні навчання, які організовують компанії-партнери. На порталі проводяться й різноманітні опитування». 

Програми і тренінги під будь-які задачі

На щастя, епідемія не завадила фахівцям мережі організовувати і проводити цікаві заняття й тренінги для фармацевтів. Наприклад, підприємство ініціювало проведення обов'язкового навчання для всіх працівників щодо використання мобільного застосунку «D.S.» таопанування функції онлайн-резервування. Керівництво переконане: кожен працівник компанії має знати, як зарезервувати ліки онлайн на сайті чи в мобільному додатку «D.S.», а відтак забрати замовлення в аптеці. Лише розуміючи механізм дій, переваги й недоліки процесу, можна вдосконалювати сервіси підприємства та ефективно рекомендувати їх іншим.

Курси для кращого розуміння операційної діяльності компанії – це про відпуск ліків за страховими рецептами, основи ПК та усунення технічних несправностей.

«Отримуємо інформацію з перших рук» – так називається програма співпраці з виробниками. Щонайменше 700-800 працівників регулярно вивчають властивости лікарських засобів, медичних товарів та косметики відомих торгових марок, а відтак перевіряють здобуті знання за допомогою тестування. Лише за час карантину наші колеги пройшли навчання від таких партнерів, як «Johnson & Johnson», TEVA, «Biocodex», «Alpen Pharma AG» тощо.

Програма «Стажер» створена для підвищення кваліфікації нових працівників. Її вже апробовують і регіональні менеджери. Дистанційне навчання дає змогу формувати індивідуальний перелік завдань відповідно до потреби чи бажання конкретного провізора.

Розвиток в умовах карантину: переходимо в онлайн-простір

Також упродовж карантину мережа аптек «D.S.» проводила очні навчання, традиційний формат яких наразі повністю перейшов в онлайн-простір. Зокрема, відбулися вебінар від Української фармацевтичної школи, а також відео-конференція про обов'язки уповноваженої особи, проведення вхідного контролю якості ЛЗ, співпрацю з постачальниками й органами контролю, формування звітності.

Окремий цикл занять був створений для регіональних керівників – задля забезпечення ефективного контролю за процесом навчання працівників і стажерів у локальних осередках мережі. Тривають і вже традиційні для компанії семінари для новоприйнятих – наразі без виїздів та безпосередніх зустрічей, проте так само повноцінно. Упродовж півріччя у них взяли участь працівники з Тернополя, Хмельницького, Волині та Львова. Слід згадати і про серію вебінарів від проєкту «Психічне здоров’я для України» для підтримки медиків, фармацевтів, соціальних працівників, психологів тощо, задіяних у подоланні пандемії COVID-19.

Можливості розширюються щодня

Пропонуємо користувачам платформи не лише обов'язкові фахові матеріали, але й корисні пізнавальні рубрики – «Українська – сучасно і своєчасно!», «Читай із D.S.», «Корисно знати», «Цитата дня». Також працівники мережі аптек «D.S.» можуть отримати додаткову інформацію, що допоможе їм відповідати на питання, які часто ставлять відвідувачи аптек – про коронавірус, укуси кліща, сказ й допомогу під час інсульту у рамках курсу «Медиторія». Наповнення бази знань нашого порталу постійно триває, наші фахівці її регулярно переглядають та оновлюють. Також актуалізуємо законодавчу базу. Кожен працівник має постійний доступ до чинних наказів, інструкцій і стандартів операційної діяльності.

Навчальний портал мережі аптек «D.S.» не тільки надає необхідні матеріали для повноцінної роботи провізора, але й забезпечує комунікацію між працівниками, допомагає їм обмінюватися досвідом. Наразі триває технічне вдосконалення програми «Стажер», завершується розробка курсів «Оцифрування операційних процесів», «Пожежна безпека» та «Безпека життєдіяльності». Наші фармацевти активно долучаються до тестування і вдосконалення платформи, висловлюючи свої зауваження й пропозиції, завдяки чому портал стає ще кращим.

 

Источник: www.pharma.net.ua

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте