Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 30 вакансий
  • Медицина
  • 366 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

10 найкращих навичок 2025 — скільки потрібно часу на їх вивчення

До 2025 року 50% усіх працівників потребуватимуть перекваліфікації, оскільки пришвидшується процес впровадження технологій, — про це йдеться у звіті Світового економічного форуму щодо майбутніх робочих місць. Цей звіт відображає як змінюватимуться робочі місця та навички майбутнього, а також швидкість та напрям таких змін.

Половина працівників потребуватиме перекваліфікації в найближчі п’ять років через економічні наслідки, які спричинила пандемія та стрімка автоматизація ринку праці. Але це технологічне потрясіння, яке змінює ринок праці, також може стати ключем до створення нових робочих місць — і допоможе освоїти необхідні для цього навички.

За оцінками Форуму, до 2025 року 85 мільйонів робочих місць можуть замінити машини. Але, при цьому, можуть з’явитися 97 мільйонів робочих місць, які адаптуються до нових змін на ринку праці.

Для тих працівників, які залишаються на своїх посадах, частка основних навичок, які зміняться до 2025 року, становить 40%, у свою чергу 50% усіх працівників потребуватимуть перекваліфікації.

Критичне мислення та уміння вирішувати проблеми посідають перше місце серед навичок, популярність яких, на думку роботодавців, зростатиме у найближчі п’ять років. Вони утримують свої позиції з моменту випуску першого звіту у 2016 році.

Цього року з’явилися такі навички самоуправління, а саме: активне навчання, стресостійкість та гнучкість.

Цього року дані LinkedIn та навчальної онлайн-платформи Coursera дозволили Форуму надзвичайно детально відстежити типи спеціалізованих навичок, необхідних для роботи в майбутньому, які користуються попитом у багатьох нових професіях, що з’являються сьогодні.

Серед цих «всеохоплюючих» навичок є професійна кваліфікація з продакт-маркетингу, цифрового маркетингу та взаємодії людина-комп’ютер.

Скільки часу займе перекваліфікація?

Переважна більшість керівників підприємств (94%) зараз очікують, що працівники отримають нові навички на роботі — різке зростання з 65% у 2018 році.

Респонденти дослідження «Майбутнє робочих місць» вважають, що приблизно 40% працівників потребуватимуть перекваліфікації протягом шести місяців або навіть менше. Проте цей показник вищий для тих, хто працює у споживчій галузі та в галузі охорони здоров’я.

У секторах фінансових послуг та енергетики частка працівників, які можуть бути перекваліфіковані протягом шести місяців, нижча, адже їм будуть потрібні більш інтенсивні програми.

За оцінками 39% роботодавців, навчання здійснюватиметься внутрішньо. Але, як зазначив професор Шваб, його доповнять навчальні онлайн-платформи (16% навчання) та зовнішні консультанти (11% навчання).

Навчання онлайн

Пандемія прискорила тенденцію перекваліфікації в Інтернеті. У період з квітня по червень цього року кількість людей, які самі шукають можливості, зросла в чотири рази.

Кількість роботодавців, які надають можливість онлайн-навчання своїм працівникам, зросла вп’ятеро, а кількість тих, хто хоче навчатися та отримують доступ до Інтернет-ресурсів через державні програми, зросла у дев’ять разів.

Платформа Coursera наголошує, щоб набути одну з 10 найважливіших навичок у нових професіях, які пов’язані з написанням контенту, продажем та маркетингом, може знадобитися всього 1–2 місяці.

Можливо, потрібно буде 2–3 місяці для того, щоб ті, хто навчається, розширили свої навички у розробці продуктів та обробці інформації. Чотиримісячні програми навчання потрібно пройти людям, щоб здобути знання у хмарних технологіях та технічному проектуванні.

Такі цифри свідчать про те, що вивчення нових навичок стає більш доступним за допомогою цифрових технологій. Людям також знадобиться час та фінансування, щоб використовувати нові можливості, зазначається у звіті. Але навчання і самоосвіта допоможуть опанувати важливі навивки 2025 і досить швидко адаптуватися до змін на ринку праці.

Источник: www.pon.org.ua

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте