Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 30 вакансий
  • Медицина
  • 366 вакансий
  • Продажі
  • 275 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Умови праці медичних працівників у Швеції

Щоб якісно виконувати свою роботу та повністю присвятити себе пацієнтам, медичним працівникам потрібні хороші умови праці. Недостатня кількість часу на одного пацієнта, багатогодинна робота та недостатньо обладнані лікарні збільшують можливість вигорання, синдрому емоційного виснаження та деперсоналізації, що має негативні наслідки як для пацієнтів, так і для медичних працівників.

Швеція відома своєю організованою сучасною системою охорони здоров’я, яка є результатом передових технологій, постійного вдосконалення та відкритого суспільства. Ось на які умови праці можуть розраховувати медичні працівники, які хочуть переїхати до Швеції:

1. Більше часу на одного пацієнта
Загальновідомо, що одним із найбільших розчарувань у первинній медичній допомозі в усьому світі є відсутність часу на консультацію з кожним пацієнтом. Нещодавнє дослідження, опубліковане в медичному журналі BMJ Open, показує, що Швеція посідає перше місце за часом консультації лікаря загальної практики на одного пацієнта, в середньому 22,5 хвилини на пацієнта. Маючи більше часу, лікарі краще знають своїх пацієнтів і можуть ефективніше вирішувати їхні проблеми.

«У мене більше часу на одного пацієнта, тому що на одну медсестру припадає менше пацієнтів. Одна медсестра має чотирьох пацієнтів на день, тоді як у Голландії ви можете мати до восьми пацієнтів на день».

Мір'ям, медсестра з Нідерландів, яка працює у Швеції

2. Робочий час, який забезпечує гарний баланс роботи та особистого життя
Співвідношення між роботою та особистим життям у Швеції чудове, оскільки сім’я займає перше місце в списку пріоритетів. Графік роботи фіксований, а в разі необхідності понаднормової роботи ви маєте право на доплату. Життя в Швеції – це якість, яка дійсно має значення. Зазвичай робочий тиждень у лікарні складається з п’яти днів із середньою тривалістю 40 годин на тиждень, що менше порівняно з іншими країнами Європи.

«У Швеції мій робочий час обмежений часом з 7 до 16 години. У вас також більше ресурсів, зарплата набагато краща, а робоче середовище дуже приємне».

Крістіан, радіолог з Румунії, який працює у Швеції
Навчання проходить під час роботи лікарів, щоб не втрачати час, а вони отримують можливість професійно рости та навчатися новому. Більше компетенцій приходить із тривалим навчанням.
3. Можливості навчання та професійного зростання
У шведській системі охорони здоров’я наголос приділяється навчанню та глибоким знанням діагностики та лікування. Навчання проходить під час роботи лікарів, тому час не витрачається, а вони отримують можливість професійно рости та навчатися новому. Більше компетенцій приходить із тривалим навчанням.

«У Швеції рівень підготовки набагато вищий. Ми можемо працювати за нашими спеціалізаціями та отримати підтримку від наших керівників для подальшого навчання. Ми також плануємо наш розвиток протягом наступних двох років разом з ними. Це змушує нас почуватися позитивно та бачити світле майбутнє».

Мерседес і Хорхе, офтальмолог і педіатр з Іспанії, які працюють у Швеції
4. Рівноправність і командна робота
Швеція є однією з найрозвиненіших країн Європи, коли йдеться про рівність. У Швеції існує неієрархічна організація охорони здоров’я, яка пропонує можливість отримати значний професійний статус і покращити свій професійний ріст. У шведській системі охорони здоров’я важлива командна робота, тому медичні працівники заступаються один за одного та звертаються за порадою до інших спеціалістів. Вони діляться знаннями та сприяють досягненню спільних цілей у догляді за пацієнтами. Міжпрофесійна співпраця може покращити процеси та результати охорони здоров’я.

«Загалом робоче місце функціонує краще. Тут ви працюєте в команді, налаштовані підтримувати один одного. Пацієнти також позитивно ставляться до того, що лікарі співпрацюють з іншими експертами та звертаються до них за порадою, тоді як на батьківщині це практично сприймалося як ознака некомпетентності».

Агнес, лікар загальної практики з Угорщини, яка працює у Швеції
5. Хороша зарплата
У Швеції лікарі та медсестри добре оплачуються. Більшість лікарів у Швеції отримують від 6 до 6,5 тисяч євро на місяць.

«Вам не потрібно турбуватися про зарплату. Цілком достатньо, хоча вартість життя вища».

АВТОР: Анда Стойческу, керівник групи рекрутингу та психолог MediCarrera

Источник: www.medicarrera.com

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте