Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 30 вакансий
  • Медицина
  • 366 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

5 фактів про охорону здоров'я в Словаччині

Східноєвропейська країна Словаччина має універсальну систему охорони здоров’я для свого населення в 5,5 мільйонів людей. Зважаючи на страхування, тривалість життя та міграцію, існує безліч факторів, які відіграють важливу роль у системі охорони здоров’я Словаччини. Ось п’ять фактів про охорону здоров’я в Словаччині.
5 фактів про охорону здоров'я в Словаччині

Словаччина має порівняно низьку тривалість життя. Середня очікувана тривалість життя в Словаччині становить 77,3 року, що нижче середньої очікуваної тривалості життя в ЄС. Очікувана тривалість життя жінок становить 80,7 років, а середня тривалість життя чоловіків – 73,8 років. Рівень вищої освіти може співвідноситись із тривалістю життя. Як конкретний приклад, чоловіки з найвищим рівнем освіти прожили б на 14 років довше, ніж менш освічені.
Словаччина підтримує універсальне охорону здоров'я. Країна Словаччина має загальне охоплення медичною допомогою. Крім того, в країні є 44 державні лікарні. Громадяни можуть вибирати між трьома загальнонаціональними страховими компаніями; один приватний, а два публічні. У середньому по країні на 1000 населення припадає 3,4 лікаря. У столичному регіоні Братиславі спостерігається вища концентрація лікарів: 6,9 лікаря на 1000 осіб.
У країні не вистачає медичних працівників. Міграція лікарів до сусідніх країн призвела до нестачі медичних працівників у країні. Після того як Словаччина стала членом ЄС, приблизно 300 000 працівників виїхали до країн з кращою оплатою праці в період між 2004 і 2019 роками. Це вплинуло на кількість людей у ​​сфері охорони здоров’я та призвело до кількості медсестер нижче середнього. Щоб утримати медичних працівників у країні, багато словаків вважають, що уряд повинен виділяти більше фінансування на сектор охорони здоров’я. У цьому ж ключі уряд міг би виплачувати лікарям і медсестрам вищі зарплати.
Фактори ризику, включаючи ожиріння та куріння, впливають на тривалість життя словаків. У Словаччині зростає ожиріння: 14% населення мають надлишкову вагу. Крім того, якщо розглядати доросле населення, то 20% курять тютюнові вироби, що спричинило понад 9000 смертей у 2017 році. Словацькі чоловіки мають меншу тривалість життя, ніж словацькі жінки, через те, що вони беруть участь у більшій кількості поведінкових факторів ризику. Проте половині смертей, пов’язаних із цими факторами ризику, можна запобігти.
Ромське населення стикається з соціальною дискримінацією, що призводить до нерівності у здоров’ї. Такі регіони, як Кошице та Пряшів, з великим населенням ромів, також мають нижчу очікувану тривалість життя, а також рівень дитячої смертності, який вдвічі перевищує середній показник по країні. Програма ромських медіаторів охорони здоров’я працює над усуненням бар’єрів у доступі до медичної допомоги. Деякі з цих ініціатив включають мовні переклади для лікарів і забезпечення прав на страхування для сприяння використанню медичних послуг ромами.

Світле майбутнє

У 2018 році уряд Словаччини створив громадську ініціативу eHealth для вдосконалення технологій у лікарнях і створення електронних медичних записів. Цікаво, що Словаччина має низький бюджет на охорону здоров’я порівняно з рештою ЄС. країни. У 2019 році країна збільшила свій бюджет на 300 мільйонів євро, в результаті чого загальний бюджет охорони здоров’я склав 5,2 мільярда євро. Якщо уряд продовжить наслідувати цю тенденцію інвестувати більше у свої лікарні, як це робить зараз, охорона здоров’я в Словаччині значно покращиться завдяки додатковій підтримці медсестер і технологічному прогресу.

– Ханна Нельсон

Источник: www.borgenproject.org

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте