Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Професійне визнання лікарів в Греції

ЧАСТИНА ПЕРША Професійне визнання у вашій країні
1.1. Яка організація визнає лікарів, які мають право практикувати у вашій країні?
Якщо у вашій країні є більше ніж одна організація, яка може забезпечити професійне визнання, додайте до цього опитування простий список імен і веб-сайтів, де ми можемо отримати більше інформації.

Назва: Грецький національний інформаційний центр академічного визнання (NARIC) або грецькою DOATAP.
Тип організації (професійна, державна тощо): Урядова організація, що належить до Міністерства освіти, досліджень і релігій

1. ШТАБ
Адреса: Agiou Konstantinou 54, 10437, Афіни, Греція
Телефон: (+30) (210) 5281000, 5281053, 5233312, 5281010
Факс: (+30) (210) 5239525
Контактна особа: н/д
Електронна адреса: information_dep@doatap.gr
Веб-сайт(и): http://www.doatap.gr/en/index.php

2. ОФІС У САЛОНІКАХ
Адреса: Dioikitirio (Ministry Makedonias-Thrakis), 54123, Салоніки, Греція
Номер телефону: (+30) 2310-379172 , 2310-278256
Факс: (+30) 2310-37937

1.2. Які вимоги/документи необхідні іноземному лікарю для здійснення медичної діяльності?
тобто знання мови, медичний ступінь, страхування, імміграційний статус.

I. Документи, необхідні для визнання диплому

1. Форма заявки (може бути надана секретаріатом DOATAP або завантажена з веб-сайту DOATAP за адресою: http://www.doatap.gr/en/doc/doatap_ait1_en.pdf).

2. Комісія в розмірі 230,40 євро (225 євро + 2,4% додаткових зборів) (дипломи бакалавра) або 184,32 (180 + 2,4% додаткових комісій) (аспіранти) сплачується до Банку Греції (SWIFT КОД: BNGRGRAA, IBAN: GR05 0100 0240 0000 0002 6072 595). На депозитній квитанції вкладником має бути вказаний громадянин, який вимагає визнання.

3. Копія паспорта або посвідчення особи, завірена офіційними посольствами/консульствами/юристами Греції

4. Офіційна заява закону (N. 1599/86), в якій зазначено, що:
a. всі подані документи є оригіналами.
b. не було жодної іншої заявки на акредитацію в DOATAP або будь-якому іншому державному органі.
в. місце навчання (за всі роки навчання)
d. завершено всі дослідження, необхідні для визнання присвоєння звання

5. Завірена копія атестата про середню освіту. Для не ЄС країн, США, колишнього СРСР і Канади, потрібно також подати сертифікат, виданий кваліфікованим органом влади країни (тобто аташе з питань культури відповідного посольства в Греції), який засвідчує, що власник спеціального диплома про середню освіту має право на вступати до вищих навчальних закладів.

6. Завірена копія диплома, який визнається. Ступінь також має бути перевірено з міркувань автентичності відповідно до Гаазької конвенції (APOSTILLE). Для країн, які не є учасницями Гаазької конвенції, дипломи та офіційна стенограма повинні бути завірені консульськими органами Греції в країні, в якій було отримано ступінь. Крім того, якщо ступінь не підтверджено, як описано вище, офіційну стенограму необхідно надіслати безпосередньо з університету до DOATAP.

7. Довідка (оцінки з усіх предметів та за всі роки навчання з підписом та печаткою Університету із зазначенням дати виставлення). Якщо стенограма не має печатки відповідно до Гаазької конвенції або не підтверджена консульськими органами Греції (для країн, які не беруть участь у Гаазькій конвенції), вона повинна надійти безпосередньо з університету до DOATAP.

8. Довідка про місце навчання має бути надіслана Установою безпосередньо до DOATAP. Якщо довідка написана не грецькою, англійською чи французькою мовами, то, додатково, вона повинна бути подана з печаткою Гаазької конвенції. Сертифікат повинен підтверджувати, що всі навчання заявника, від …….. до …….., проходили та були завершені в …………… (країна, місто, кампус) і ніде більше.
Для докторських ступенів, для яких не потрібна курсова робота, замість вищезазначеного сертифікату Установа повинна надіслати безпосередньо до DOATAP лист-підтвердження із зазначенням особистих даних студента, тривалості та типу навчальної програми, дати випуску, наукового керівництва та захисту дисертації.
Для дистанційного навчання замість вищезазначеного сертифікату відповідна анкета буде заповнена Установою та надіслана безпосередньо до DOATAP.

9. Навчальний план / Бюлетень установи, якщо установа або факультет не були акредитовані DOATAP.

10. Дисертація/теза (для аспірантів) разом із резюме грецькою мовою у випадку докторської дисертації (повертається в кінці процедури визнання).

Уточнення

1. Якщо документи подає хтось інший, потрібен дозвіл або підтвердження підпису заявника поліцією.

2. Усі документи мають бути офіційно перекладені, якщо вони не англійською чи французькою мовами. Переклад повинен бути здійснений у Міністерстві закордонних справ / Консульській установі Греції в Греції або уповноваженим юристом.

3. Якщо перед видачею ступеня є проміжні звання, їх також необхідно подати.

4. Для докторських титулів з Албанії, Румунії, Болгарії та Сербії потрібні додаткові документи (інформація в інформаційному відділі DOATAP).

5. Для медичних ступенів з країн ЄС також потрібна професійна ліцензія.

6. У разі спільної експертизи титулів необхідно сплатити плату в розмірі 414,72 євро.

Увага

1. DOATAP може запросити будь-які додаткові докази щодо навчання.

2. Жодна заявка не розглядається, якщо не подано всі необхідні документи

II. Дозвіл на заняття медичною професією та реєстрація в місцевій медичній асоціації

Після визнання ступеня необхідно подати заяву на отримання дозволу у відповідних місцевих органах охорони здоров’я (такий є в кожній префектурі) і зареєструватися в місцевій медичній асоціації. Необхідні певні документи:

1. Заява до місцевого органу охорони здоров'я (надається на місці).
2. Копія диплому про медичну освіту (для ступенів, отриманих поза ЄС/ЄЕЗ, потрібен офіційний переклад грецькою мовою та визнання DOATAP / для ступенів ЄС/ЄЕЗ, копія диплому (або сертифікату про державний іспит) відповідно до статті 3 Директиви 93 /16/5.4.93 ЄС, сертифікат від відповідного органу своєї країни про те, що ступінь або сертифікат про державний іспит відповідає Директиві 93/16/5.4.93 ЄС, усе завірене органом (АПОСТИЛЬ ) і офіційно перекладено грецькою мовою Міністерством закордонних справ.
3. Копія особистої книжки (отримана нещодавно, не більше 3 місяців)
4. Свідоцтво про народження або копія ID-картки чи паспорта
5. 2 кольорові фотографії
6. Плата за обробку в розмірі 8 євро, видана місцевим податковим органом або в електронному вигляді
7. Спеціальний збір у розмірі 30 євро, виданий місцевим податковим органом або в електронному вигляді (див. нижче)
8. Паперове досьє
9. Для незареєстрованих громадян грецької діаспори дозвіл на перебування та дозвіл на роботу
10. Для громадян, які не є громадянами ЄС/ЄЕЗ, дозвіл на перебування, дозвіл на роботу та двосторонній сертифікат, виданий Міністерством закордонних справ, сертифікат про знання грецької мови (B2).
Щоб зареєструватися в місцевій медичній асоціації:

1. Копія медичного диплому, офіційно завірена (юристом або Міністерством закордонних справ)
2. Копія Дозволу на заняття медичною професією, офіційно засвідчена
3. Спеціальна плата за обробку, видана органом державного страхування EFKA (колишній ETAA/TSAY) (потрібна попередня реєстрація в офісі EFKA, щоб отримати серійний номер EFKA)
4. 2 кольорові фотографії
5. Форма заявки (надається на місці)
6. Комісія за обробку (сума змінюється та залежить від політики медичної асоціації).

III. Мовні навички

Загалом знання грецької мови є обов’язковим для всіх іноземних випускників, які хочуть почати працювати стажером або спеціалістом у Греції. Необхідний рівень компетенції B2 (Добре). Сертифікат може бути виданий після складання певного іспиту (який відбувається двічі на рік) у відповідному університеті (додаткова інформація нижче) і подається для отримання дозволу на медичну професію.

IV. страхування

Реєстрація в органі державного страхування EFKA необхідна всім практикуючим лікарям у Греції (як державному, так і приватному секторах). Для реєстрації в місцевій медичній асоціації потрібна попередня реєстрація (див. вище). Процес реєстрації завершується після працевлаштування в установі або після відкриття приватної практики.

V. Імміграційний статус

Для медичної практики в Греції необхідно отримати легальний імміграційний статус. Це можна отримати у формі тимчасового чи постійного дозволу на перебування та роботу, політичного притулку тощо. Конкретні відомості надає МЗС
Для медичної практики в Греції необхідно отримати легальний імміграційний статус. Це можна отримати у формі тимчасового чи постійного дозволу на перебування та роботу, політичного притулку тощо. Конкретні відомості надає МЗС.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
1. DOATAP: http://www.doatap.gr/en/index.php
2. ГРЕЦЬКЕ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, ДОСЛІДЖЕНЬ ТА У СПРАВАХ РЕЛІГІЇ: http://www.minedu.gov.gr/
3. МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ГРЕЦІЇ
4. http://http://moh.gov.gr
5. СЛУЖБА ПЕРЕКЛАДІВ МІНІСТЕРСТВА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ ГРЕЦІЇ: http://www.mfa.gr/en/citizen-services/translation-service/translation-se...
6. ЗАВЕРДЖЕННЯ АВТЕНТИЧНОСТІ ІНОЗЕМНИХ ПУБЛІЧНИХ ДОКУМЕНТІВ: http://www.mfa.gr/en/kep-and-services-for-greeks-abroad.html
7. EFKA (раніше ETAA/TSAY): http://www.tsay.gr
8. МЕДИЧНА АСОЦІАЦІЯ АФІН (ISA): http://www.isathens.gr
9. ГРЕКИЙ МОВНИЙ ЦЕНТР: http://greeklanguage.gr/en/

1.3. Чи існують якісь кінцеві терміни подачі заявок (якщо так, то коли)?
Крім того, скільки часу зазвичай займає процедура професійного визнання?

Дедлайни відсутні. Заявки можна подавати будь-коли. Процедура розпізнавання DOATAP зазвичай займає кілька днів. Подача заявки на отримання дозволу на медичну практику може тривати до кількох тижнів. Реєстрація здійснюється миттєво в медичній асоціації.

Де ще ми можемо знайти більше інформації? дивіться посилання вище.
1.4. Чи існують якісь види обстежень/співбесід, щоб подати заявку на визнання медичного фаху?

Ні.
1.5.1. Які професійні медичні ступені є у вашій країні?


Ступінь медичної школи (M.D.), виданий грецькими медичними школами для 6-річного циклу навчання медицини.

Ступінь за медичною спеціальністю, отриманий після закінчення навчального плану за певною медичною спеціальністю (4-7 років), виданий Міністерством охорони здоров’я

Ступінь магістра медицини (M.Sc.), отриманий після закінчення певної програми післядипломної підготовки магістра медицини, виданої відповідним університетом.

Ступінь доктора медицини (Ph.D.), який видається відповідним університетом після завершення дисертації та її успішного захисту.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?


ГРЕЦЬКЕ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, ДОСЛІДЖЕНЬ ТА У СПРАВАХ РЕЛІГІЇ: http://www.minedu.gov.gr

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ГРЕЦІЇ: http://moh.gov.gr

1.5.2. Як отримати доступ до кожного ступеня?

Вже пояснено вище. Кожен еквівалентний ступінь, отриманий за кордоном, має бути визнаний, щоб мати можливість використовувати його в Греції, дотримуючись процесів, описаних вище.
ЧАСТИНА ДРУГА Навчання у вашій країні
2.1. Яка організація відповідає за медичну підготовку у вашій країні?
Якщо у вашій країні є більше однієї організації з цією функцією, додайте до цього опитування простий список імен і веб-сайтів, де ми можемо отримати більше інформації.

Якщо у вашій країні є більше однієї організації з цією функцією, додайте до цього опитування простий список імен і веб-сайтів, де ми можемо отримати більше інформації.

Переддипломна медична освіта (відповідальними є 7 медичних шкіл, розташованих в університетах Афін, Салонік, Патр, Лариси, Іоанніни, Александруполіса та Іракліону, всі контролюються Міністерством освіти, досліджень та релігійних справ Греції)

Назва: ГРЕЦЬКЕ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, ДОСЛІДЖЕНЬ ТА У СПРАВАХ РЕЛІГІЇ

Адреса: ANDREA PAPANDREOU 37, 15180, MARUSSI, GREECE

Тип організації (професійна, державна тощо): ДЕРЖАВНА

Телефон: ТЕЛЕФОННИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА: (+30) 210-3442000 / СЛУЖБА ДОВІДОК ГРОМАДЯН: 210-3442793, 210-3442806, 210-3442649, 210-3442505, 210-3442508

Факс: Н/Д

Контактна особа: Н/Д

Електронна пошта: КОНТАКТНА ФОРМА: https://www.minedu.gov.gr/epikoinonia/forma-epikoinwnias?view=responsive

Веб-сайт: http://www.minedu.gov.gr

Післядипломна медична освіта (відповідає центральна рада охорони здоров'я - грецькою «KESY», контролюється Міністерством охорони здоров'я Греції)

Назва: МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ГРЕЦІЇ

Адреса: ARISTOTELOUS 17, 10187, ATHENS, GREECE

Тип організації (професійна, державна тощо): ДЕРЖАВНА

Номер телефону: ТЕЛЕФОННИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА: (+30) 213-2161000, 213-2161001 , ЦЕНТРАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, СЕКРЕТАРІАТ: (+30) 210-8208708

Факс: Н/Д

Контактна особа: ПРОФ. К. МАРКОВ, ПРЕЗИДЕНТ KESY

Електронна адреса: ЦЕНТРАЛЬНА РАДА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, СЕКРЕТАРІАТ: gram.kesy@moh.gov.gr

Веб-сайт: МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ГРЕЦІЇ: http://moh.gov.gr

ЦЕНТРАЛЬНА РАДА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я (KESY): http://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy/central-board-of-health

2.2. Окрім професійного визнання, чи існує якась інша вимога до лікаря для початку навчання/початку роботи (тобто іспит, діловодство, стажування)? А саме, які документи/іспити необхідні при вступі на навчання/роботу?

Немає особливих вимог до визнаного лікаря щодо початку навчання/початку роботи за певною спеціальністю. Процедура подання заявки, якої необхідно дотримуватися, контролюється кожним місцевим органом охорони здоров’я (по одному для кожного регіону Греції).
2.2.1. Де розміщено оголошення про вакансії для навчання?

Навчальні посади існують лише в державних лікарнях і, як правило, рекламуються на офіційному веб-сайті кожного відповідного місцевого органу охорони здоров’я (по одному для кожної префектури Греції). Наприклад, для великих міст, таких як Афіни чи Салоніки, потрібно звертатися до:
1. Афіни – СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ МЕДИЧНИМИ СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ (EDMS) РЕГІОНУ АТТИКА: http://www.patt.gov.gr/edms/edms.php
2. Салоніки: РЕГІОН ЦЕНТРАЛЬНА МАКЕДОНІЯ ТАБЛИЦЯ МЕДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ: http://iatrikes-eidikotites.pkm.gov.gr

Де ще ми можемо знайти більше інформації?

Інформацію можна знайти на офіційних веб-сайтах усіх регіонів Греції (органів охорони здоров’я). Будь ласка, зверніться до офіційного веб-сайту Союзу адміністративних регіонів Греції (ENPE) за адресою: https://www.enpe.gr/en/regions-of-greece
2.3. Чи існують якісь кінцеві терміни подачі заявок (якщо так, то які)?

Немає конкретних кінцевих термінів для подання заявки на вакансію навчання. Процедура працює за принципом «перший прийшов, перший обслужений», тобто пріоритет надається особі лише відповідно до дати подання її заявки.
2.4. Як абітурієнти обирають, що і де вони хотіли б навчатися?

Людина може вільно обирати медичну спеціальність, за якою вона бажає отримати освіту. Жодних обмежень у визначенні самої спеціальності немає. Однак деякі спеціальності в Греції вимагають 2 або більше різних змін (тобто судинна хірургія потребує 2 років загальної хірургії, 4 роки судинної хірургії, 6 місяців кардіохірургії та 6 місяців торакальної хірургії), що означає, що спочатку потрібно подати заявку на 1-у частину , потім для 2-ї частини після початку роботи тощо. Це може призвести до тривалого очікування через адміністративні причини.

Інформацію про кількість відкритих вакансій для навчання можна знайти на відповідних веб-сайтах кожного регіону Греції (див. вище). Конкретну інформацію про навчальні заклади можна знайти на веб-сайтах кожного університету/навчальної лікарні, що вас цікавить.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Перегляньте веб-сайти регіонів вище.
Веб-сайти університетів/навчальних лікарень можна знайти на таких веб-сайтах, вибравши відповідний регіон охорони здоров’я (YPE):
1. 1-й YPE (Аттика): http://www.1dype.gov.gr/?page_id=70
2. 2-й YPE (Пірей та острови): http://www.2dype.gr/esy/dimosia-nosokomeia
3. 3-й YPE (Македонія): http://www.3ype.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blo...
4. 4-й YPE (Македонія та Фракія): https://www.4ype.gr/index.php/contact/contacts-hospitals
5. 5-й YPE (Фессалія та Центральна Греція): www.dypethessaly.gr/
6. 6-й YPE (Пелопоннес, Іонічні острови, Епір і Західна Греція): http://www.dypede.gr/media/MAIN_CONT/Stoixeia_Monadwn_6hsYPE/NOSOKOMEIA_...
7. 7-й YPE (Крит): https://www.hc-crete.gr/MonadesYgeias/home/nosokomeia
2.5. Чи є плата/навчання за відвідування програми навчання?

Ні, за навчання в Греції не стягується плата за навчання. Навчання здійснюється лише в державних лікарнях для всіх визнаних лікарів безкоштовно державою.
2.6. Чи отримують слухачі заробітну плату під час навчання?

Так. Усі стажери/резиденти отримують основну місячну зарплату плюс додатковий дохід за свої 12-, 18- або 24-годинні зміни. Для всіх мешканців чергування відбувається за умови фізичної присутності в лікарні, «чергувань» немає.
2.6.1. Крім того, яка зараз зарплата і чи оплачується понаднормовий час?

Поточна початкова зарплата (валова, до сплати податків) для стажера/резидента становить: 1199 євро. Усі жителі також отримують допомогу в розмірі 230 євро на місяць як працівники лікарні. У процесі навчання людина отримує надбавку (допомога за робочий час) у розмірі 42 євро/рік. Зміни оплачуються окремо, а місячний дохід за зміну на мешканця становить 500-600 євро/місяць. Мешканцям, як правило, понаднормова робота не оплачується. Залежно від бюджету лікарні винагороду отримують лише за додаткові зміни (понад 7 – це місячний ліміт).
2.6.2. Які види договорів існують? Скільки тривають робочий час і час чергування?

Існує лише один генеральний договір для всіх стажерів/резидентів. Це контракт за приватним грецьким правом (не публічним), дійсний протягом певного часу (повна спеціалізація або часткова спеціалізація). Звичайний робочий час з 8:00 до 15:00 (7 годин на день) і є різноманітні зміни (12 годин, 18 годин, 24 години) відповідно до кожної спеціальності та фактичних потреб кожного відділу. «Чергових» для мешканців немає.

2.6.3. Чи допускаються лікарняні, дні відпустки, відпустка по вагітності та пологах, громадська робота і чи тягнуть вони за собою зменшення заробітної плати?

Допускаються лікарняні, дні відпустки (загальна відпустка) (2 дні/відпрацьований місяць), відпустка по вагітності та пологах/батькові та навчальна відпустка для відвідування медичних конференцій/семінарів/практикумів тощо (15 днів/рік). Лікарняний додається до загального часу навчання і має бути відпрацьований в кінці періоду навчання. Волонтерська робота, як правило, заборонена в грецьких державних лікарнях, однак можна дотримуватися щоденної програми відділення після отримання спеціального дозволу від керівника відділення та/або позитивної рекомендації наукової ради лікарні.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Для отримання додаткової інформації та роз’яснень особа повинна звернутися до відповідного відділу кадрів у своїй навчальній лікарні.
Дізнайтеся більше, прочитавши законодавчі органи Греції: L. 2071/1992: https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/228371/nomos-2071-1992
L. 3144/2003: https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/173831
2.7. Загалом, як проводиться оцінювання навчання?
тобто іспити, оцінювання, співбесіди, оцінювання

Оцінка навчання здійснюється шляхом підсумкового державного іспиту, який проводиться після успішного завершення навчального плану програми навчання. Іспит триває кілька годин (або навіть днів поспіль) і зазвичай складається з усної та письмової частини. На деяких спеціальностях оцінюються і практичні навички. Державний іспит проводиться кілька разів на рік (зазвичай кожні 2-3 місяці), і кожен окремий екзамен перевіряється комісією спеціалістів, до складу якої входять як професори університету, так і старші консультанти.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?

Для отримання додаткової інформації кожна особа може звернутися до офіційних оголошень на веб-сайті Міністерства охорони здоров’я: http://moh.gov.gr, а також на веб-сайті кожної місцевої медичної асоціації (наприклад, для Афін: http:/ /www.isathens.gr, для Салонік: http://www.isth.gr тощо).
Веб-сайти місцевих медичних асоціацій доступні за адресою: http://iatrikovima.gr/index.php/enimerwsi-iatrwn/iatrikoi-syllogoi/15-el... або на офіційному веб-сайті Всегрецької медичної асоціації (PIS): http ://www.pis.gr

ЧАСТИНА ТРЕТЯ Інші відомості про навчання/роботу у вашій країні
3.1. Чи можлива мобільність всередині країни та за її межами під час навчання?

Мобільність можлива всередині країни, але в більшості випадків досить складна через бюрократію. Якщо особа хоче змінити навчальну лікарню між програмою навчання, навіть перебуваючи за тією самою спеціальністю, процес подання заявки потрібно виконати з самого початку. Це може спричинити затримку від кількох тижнів до кількох місяців, протягом яких лікар залишається безробітним. Мобільність за межами Греції надзвичайно складна, але в багатьох випадках можлива. Особа має звільнитися зі свого початкового місця навчання в Греції, щоб стажуватися/працювати за кордоном протягом певного періоду часу. Потім це навчання, проведене за кордоном, може бути визнано як час спеціального навчання, дотримуючись спеціального процесу визнання, який виконує Центральна рада охорони здоров’я (KESY).

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Для внутрішньої мобільності зверніться до веб-сайтів Грецьких регіонів і Healthcare Regions-YPE (див. вище). Зацікавлені сторони можуть зв’язатися з секретаріатом KESY, щоб отримати конкретну інформацію про мобільність за кордоном. ЦЕНТРАЛЬНА РАДА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, СЕКРЕТАРІАТ: gram.kesy@moh.gov.gr
3.2. Скільки стажистів у вашій країні?
Поділяються, якщо можливо, по кожній спеціальності.


Поділяються, якщо можливо, по кожній спеціальності.

Загалом у Греції є близько 21000 стажерів, зареєстрованих у звітах Всегрецької медичної асоціації (джерело: ELSTAT, 2016). З них лише 8000 зареєстровані як резиденти та 13000 – як лікарі без спеціальності. В основному це пов’язано з тривалим часом очікування, щоб розпочати певну спеціальність (безробітні), або через високу кількість випускників медичних закладів, які залишають країну для спеціалізації за кордоном (грецька фінансова криза з 2009 року), хоча їх не видаляють із записів PhMA. На жаль, узагальнених даних про кількість слухачів за кожною спеціальністю немає, оскільки вони постійно змінюються.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?

Додаткову інформацію можна отримати в офіційному статистичному управлінні Греції - ELSTAT: http://www.statistics.gr


3.3. Які показники успішності, відсіву з навчання та працевлаштування після навчання?

Рівень успішності на підсумковому державному іспиті різниться від спеціальності до спеціальності та коливається в межах 60-100% залежно також від кількості кандидатів. Рівень відсіву з навчання є досить низьким і коливається нижче 10%. Показники працевлаштування після навчання дуже залежать від спеціальності. Багато молодих спеціалістів вирішують відкрити власну приватну практику, тоді як лише близько 40% працевлаштовуються одразу після закінчення навчання в національній (державній) системі охорони здоров’я. З 2009 року через фінансову кризу велика кількість молодих спеціалістів (близько 8000) вирішили виїхати з країни на роботу за кордон.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Можна зв’язатися з Секретаріатом Центральної ради охорони здоров’я KESY, щоб отримати конкретну інформацію про успішність остаточного державного іспиту за кожною спеціальністю. ЦЕНТРАЛЬНА РАДА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, СЕКРЕТАРІАТ: gram.kesy@moh.gov.gr
3.4. Чи існує процедура акредитації навчальних центрів (і чи включають вони відвідування)?

Акредитація навчальних центрів включає відвідування та контролюється Головним управлінням охорони здоров’я-KESY Міністерства охорони здоров’я. KESY нещодавно (2017) запустив спеціальні робочі групи для кожної медичної спеціальності, які працюють над створенням інструкцій для надання актуальної акредитації всім навчальним центрам для медичних спеціалістів по всій країні.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?

ЦЕНТРАЛЬНА РАДА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я (KESY):
http://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy/cent...
3.5. Чи існує якась національна схема повторної сертифікації/ревалідації?

Ні, немає.
3.6. Чи є якісь відмінності в процедурі подання заявки залежно від країни походження стажера?

Див. спеціальні вимоги DOATAP вище (параграф 1.2).

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Веб-сайт DOATAP: http://www.doatap.gr/en/index.php
3.7.1. Чи є якісь обмеження для іноземного лікаря, який проходить навчання у вашій країні, щоб потім там працювати?

Обмеження можуть застосовуватися до громадян, які не входять до ЄС/ЄЕЗ і не мають дійсного дозволу на перебування та/або роботи. В іншому випадку обмеження також можуть застосовуватися, якщо певний лікар був винний у неналежній поведінці під час навчання.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Веб-сайт DOATAP: http://www.doatap.gr/en/index.php
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ, СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА СОЦІАЛЬНОЇ СОЛІДАРНОСТІ ГРЕЦІЇ: https://www.ypakp.gr/

3.7.2. Крім того, чи можливо для стажера, який проходить навчання в іншій країні ЄС/ЄЕЗ, пройти частину свого навчання у вашій країні? Якщо так, то які необхідні вимоги/документи?

Так, це можливо за умови дотримання певних вимог. Основною вимогою є визнання медичного ступеня DOATAP, а також навчання, проведеного до цього часу за допомогою спеціального процесу визнання, який виконує KESY.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?

Зверніться до DOATAP за адресою: http://www.doatap.gr/en/index.php
ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З ЦЕНТРАЛЬНОЮ РАДОЮ З ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, СЕКРЕТАРІАТОМ: GRAM.KESY@MOH.GOV.GR
3.8. Будь ласка, узагальніть загальний графік між моментом, коли лікар щойно закінчив навчання, і до досягнення ним останньої старшої посади незалежного лікаря.
Іншими словами, опишіть у загальних рисах підготовку молодшого лікаря у вашій країні.

Після закінчення навчання (і після визнання вашого медичного диплому - для іноземних стажистів) ви подаєте заяву на отримання дозволу на медичну практику в місцевий орган охорони здоров'я регіону, де ви постійно проживаєте. Після отримання дозволу ви можете претендувати на місце навчання за обраною спеціальністю. Ви можете отримати доступ до всіх доступних місць навчання в регіоні, де ви б хотіли навчатися, відвідавши офіційний веб-сайт для управління медичними спеціальностями. Зробивши свій вибір (ви можете вибрати лише 1 навчальну посаду одночасно), ви повинні подати заявку на це, відвідавши місцевий орган охорони здоров’я вибраного регіону. Після успішної подачі заявки вам буде повідомлено електронною поштою на вказану вами поштову адресу, коли вакансія стане вільною, після чого ви повинні з’явитися до навчального закладу (навчальної лікарні) протягом 2 тижнів і розпочати навчання. Під час навчання вам, можливо, доведеться повторно подати заявку на 2-у частину (або 3-ю частину тощо) вашої спеціальності (якщо ваша спеціальність містить більше 1 навчальної частини). Ви робите це, дотримуючись тієї ж процедури, що й вище. Після закінчення навчального плану (4-7 років) ви повинні здати випускний державний іспит, після успішної здачі якого ви отримуєте диплом спеціаліста. Як фахівець, ви можете або відкрити приватну медичну практику, або подати заявку на посаду спеціаліста в обраній вами лікарні (державній чи приватній). Якщо ви подаєте заявку на посаду в державній лікарні (Національна система охорони здоров’я – ESY), це буде 1-й рівень зайнятості («консультант-B»). Це може бути як постійна, так і тимчасова посада, і те й інше регулярно оголошується Міністерством охорони здоров’я на своєму офіційному веб-сайті. Тимчасові посади — це 1-річний контракт (або 2- чи 3-річний контракт у деяких виняткових випадках). Якщо ви отримуєте постійну посаду, це означає, що ви можете працювати та будувати свою кар’єру в ESY – таким чином, ставши старшим консультантом або «консультантом-A», і, нарешті, «інтендантом», який є найвищим рівнем у межах ESY. ESY.

Де ще ми можемо знайти більше інформації?
Зв’яжіться з ЦЕНТРАЛЬНОЮ РАДОЮ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, СЕКРЕТАРІАТОМ: gram.kesy@moh.gov.gr
3.9. Чи обов’язкове страхування від службової недбалості (чи будь-яке інше)?

Для стажерів необов’язково мати страховку від службової недбалості. Як стажер у Греції ви автоматично стаєте застрахованим у EFKA (колишній ETAA-TSAY) після працевлаштування. Це гарантує вам отримання пенсії після виходу на пенсію, а також повне медичне страхування в рамках національної системи охорони здоров’я (ESY). Роботодавець покриває практикантів і в частині цивільних позовів. Оскільки під час навчання стажери мають обмежену відповідальність, вищезазначене зазвичай охоплює більшість випадків, коли незадоволений пацієнт подає позов із вимогою компенсації. Однак це не стосується випадків недбалості, що призвело до серйозних травм або смерті пацієнта. Тому рекомендується, щоб усі стажери отримали приватне страхування на випадок недбалості в цілому. Доступні варіанти страхування зазвичай пропонує місцева медична асоціація, де стажист зареєстрований до отримання дозволу на медичну практику (див. вище).
3.10. Який загальний погляд/позиція щодо імміграції медиків до вашої країни?

Особливо після початку фінансової кризи 2009 року Греція пропонує хороші перспективи для бажаючих іноземних випускників-медиків здобувати спеціальність і навіть працювати в країні як молоді спеціалісти. На жаль, криза та наступні хвилі відтоку мізків призвели до появи багатьох вакантних місць у різних спеціальностях, таких як анестезіологія, загальна хірургія, торакальна хірургія, кардіохірургія та інші, не лише в периферійних, а й у центральних, третинних чи навіть університетських лікарнях у великих грецькі міста. Традиційно Греція приймає іноземних стажистів з Кіпру, Балкан і Близького Сходу. Єдиною суттєвою перешкодою було б вивчення грецької мови та отримання сертифіката компетентності, яке, однак, можна легко подолати, вибравши з безлічі курсів вивчення грецької мови, які вже доступні в багатьох грецьких університетах.

Источник: www.medicalmobility.eu

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте