Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

П'ять медичних спеціальностей, які потребують більше лікарів

Крістен Мун

Сполучені Штати стикаються з нестачею лікарів. Згідно з нещодавнім звітом Асоціації американських медичних коледжів, у наступні 12 років нам може не вистачати 124 000 лікарів.

Існує кілька причин зростання розриву між пропозицією лікарів і попитом пацієнтів, але головна з них – демографічна. За прогнозами, між 2019 і 2034 роками чисельність людей віком від 65 років зросте на 42,4% — це в чотири рази більше, ніж загальний приріст населення США. Старше населення означає більший попит на медичне обслуговування.

Водночас можна очікувати хвилю виходу лікарів на пенсію. Протягом наступного десятиліття більш ніж двом із п’яти практикуючих лікарів США буде 65 років або більше.

Очікується, що прогнозована нестача лікарів охопить усі медичні професії, але деякі спеціальності постраждають більше, ніж інші. Студенти-медики, які обирають кар’єру, можуть подумати, які спеціальності матимуть найбільший попит.

«Майбутні лікарі хочуть знати, де вони можуть принести найбільше користі», — сказав д-р Г. Річард Олдс, президент Університету Сент-Джордж, який випускає більше студентів-медиків за програмами проживання в США, ніж будь-який інший навчальний заклад.

Цікаво, що випускники міжнародних медичних шкіл, у тому числі Сент-Джордж, складають непропорційно велику частку лікарів, які практикують деякі спеціальності, попит на які буде найбільшим у найближчі роки. Приблизно чверть лікарів, які сьогодні практикують у Сполучених Штатах, закінчили міжнародну медичну школу.

Ось п’ять спеціальностей, на які в майбутньому чекатиме гостра нестача лікарів.
Психіатрія

Ще до пандемії Сполучені Штати зіткнулися з кризою психічного здоров’я: кожен 10-й дорослий повідомляв про симптоми тривоги або депресії. Згідно з федеральними даними, у 2019 році в Сполучених Штатах вже не вистачало близько 6100 психіатрів.

Відтоді проблема загострилася. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, пандемія Covid-19 спричинила сплеск тривоги та депресії на 25%. Зловживання психоактивними речовинами та проблеми зі сном і їжею також зросли.

Психіатрія — це спеціальність для лікарів, яким подобається будувати стосунки з людьми, яких вони лікують. Вони проводять близько 60% свого робочого часу з пацієнтами і лікують деяких людей протягом тривалого часу.

Після медичної школи більшість психіатрів закінчують чотирирічну ординатуру. Багато з них проходять додаткову річну стипендію за такими спеціальностями, як судова психіатрія, медицина сну або залежність.
Реанімація

Лікарі інтенсивної терапії доглядають за надзвичайно хворими пацієнтами, включно з тими, хто перебуває на апаратах життєдіяльності, або з важкими травмами. Також відомі як лікарі інтенсивної терапії, ці професіонали були на передовій пандемії, доглядаючи за пацієнтами з небезпечними для життя випадками Covid-19. Інтенсивна терапія є однією з підгрупи 12 спеціальностей, для яких у звіті AAMC прогнозується загальна нестача до 13 400 лікарів до 2034 року.

Зайве говорити, що ця спеціальність регулярно ставить лікарів у важкі ситуації. Декого приваблює на поле різноманітність: типового дня не існує, тому що темп швидкий і непередбачуваний. Хоча бригади інтенсивної терапії можуть стати свідками смерті та втрати в будь-який день, вони також мають щоденні можливості дарувати надію та рятувати життя.

Сучасна робоча сила інтенсивної терапії досить різноманітна. Випускники міжнародних медичних закладів складають понад 40% лікарів реанімації. Ці лікарі походять із медичних шкіл Карибського басейну, Азії, Європи та інших країн. Багато з них є громадянами США, які виїхали за кордон для навчання.

Після закінчення медичної школи ці лікарі зазвичай закінчують трирічну ординатуру з внутрішньої медицини, а потім одно- або дворічну стипендію в інтенсивній терапії.
Інфекційне захворювання

Живучи в час глобальної пандемії, ми всі знаємо про потенційний вплив інфекційних захворювань. На жаль, у нас ще не вистачає лікарів, підготовлених у цій галузі.

Майже 80% округів у Сполучених Штатах не мають спеціалістів з інфекційних захворювань, згідно з дослідженням у Annals of Internal Medicine. Кількість студентів-медиків, які поступають на спеціальність, роками зменшувалася, і в 2020 році більше п’ятої частини вакансій ординаторів-інфекціоністів залишилися незаповненими.

Лікарі-інфекціоністи лікують людей від вірусів, бактерій та інших патогенів, які поширюються серед населення. Інфекційні захворювання постійно розвиваються, тому ці лікарі часто грають у медичного детектива, намагаючись виявити нові захворювання. Оскільки інфекційні захворювання можуть вразити такі великі групи населення, ця спеціальність пропонує можливість допомогти людям у масштабах усієї громади чи навіть у всьому світі.

Після закінчення медичної школи інфекціоністи зазвичай проходять трирічну ординатуру з внутрішньої медицини, а також дво- або трирічну стипендію.

Ендокринологія

Як і інтенсивна терапія та інфекційні захворювання, ендокринологія є однією з 12 медичних спеціальностей, для яких AAMC прогнозує загальну нестачу до 13 400 лікарів у наступні десятки років.

Ендокринологія фокусується на ендокринній системі, яка контролює гормони організму. Це дедалі важливіша спеціальність, оскільки захворювання, пов’язані з гормонами, стають все більш поширеними.

Мабуть, найвідомішим ендокринним захворюванням є діабет, який зараз є сьомою за поширеністю причиною смерті в Сполучених Штатах. Ендокринологи також лікують гіпертонію, ожиріння, остеопороз і захворювання щитовидної залози, серед інших захворювань. Середній час очікування на консультацію ендокринолога в США становить 37 днів. Без припливу лікарів у поле це буде довше.

Ендокринологія не займається екстреними ситуаціями. Це передбачає побудову стосунків з пацієнтами та допомогу їм у виборі способу життя, який може покращити довгострокове здоров’я.

Після закінчення медичної школи більшість ендокринологів закінчують трирічну ординатуру з внутрішньої медицини та дво-трирічну стипендію, присвячену ендокринології. В даний час близько 41% практикуючих ендокринологів пройшли міжнародне навчання.
Геріатрія

Геріатри лікують хвороби, пов'язані зі старінням. Дефіцит у цій галузі є одним із найгостріших у медичній професії. Американське геріатричне товариство попереджає, що до 2025 року нам буде потрібно майже 27 000 додаткових геріатрів.

Геріатрична медицина вважається частиною первинної медичної допомоги, і цим лікарям потрібен широкий спектр навичок. Але їм також потрібні знання високого рівня про хвороби та хронічні стани, які переважно вражають людей похилого віку, серед яких хвороби серця, артрит і хвороба Альцгеймера.

На жаль, кількість геріатрів не зростає. Як і у випадку з інфекційними захворюваннями, програми ординатури за цією спеціальністю в останні роки важко заповнюють місця.

Геріатрія приваблює лікарів, які прагнуть надавати співчутливу, орієнтовану на пацієнта допомогу та вирішувати складні проблеми, оскільки багато пацієнтів похилого віку мають захворювання, що збігаються. За даними Асоціації американських медичних коледжів, більше половини активно практикуючих геріатрів отримали дипломи в міжнародній медичній школі.

Лікарі-геріатри, як правило, проходять трирічну сімейну або терапевтичну ординатуру, а потім одно- або дворічне стажування.
Ще кілька речей, які варто врахувати

Всі ці спеціальності будуть затребувані в найближчі роки. Однак Дарлін Дієп, медичний радник з прийому в Moon Prep, наголошує, що студенти захочуть враховувати й інші фактори, зокрема зарплату, спосіб життя та власні таланти й інтереси.

Графік і темп роботи змінюються залежно від вашої кар'єрної спрямованості. І хоча честь найвищої середньої зарплати в медичній професії належить пластичним хірургам, лікарі цих п’яти спеціальностей все ще отримують прибуткову зарплату. Дефіцит лікарів може призвести до ще більшого зростання зарплат за затребуваними спеціальностями.

Завтрашні лікарі, можливо, захочуть подумати про свою майбутню спеціальність ще до вступу на медичний факультет. Велика школа з багатьма стаціонарними закладами надасть учням найширші можливості, коли прийде час вибирати місце проживання та спеціальність.

«Ми любимо допомагати студентам знайти своє захоплення — і задовольнити важливі медичні потреби», — сказав Олдс. У наступні роки ці медичні потреби будуть непропорційними для цих п’яти спеціальностей.

Источник: www.forbes.com

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте