Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

До 1800 лікарів отримають вигоду від змін імміграційних правил

Лікарі, які працюють тут понад два роки, одразу отримають дозвіл на печатку 4 та права на роботу подружжя. Штамп 4 пропонує право працювати без попередніх умов. Зміни значно зменшать адміністративний тягар для постраждалих лікарів і зроблять Ірландію більш привабливим місцем для переїзду лікарів, що допоможе заповнити посади в лікарнях по всій країні.

Сьогодні (вівторок, 8 березня) Tánaiste Лео Варадкар, міністр юстиції Гелен Макенті та міністр охорони здоров’я Стівен Доннеллі оголосили про серйозні зміни в робочих умовах та дозволах на імміграцію для більшості лікарів з країн, які не є членами ЄЕЗ.

Зміни нададуть більшості лікарів із загальним дозволом на працевлаштування ті самі права, що й лікарям із схемою дозволу на роботу з критичними навичками, і зроблять Ірландію набагато привабливішим місцем для приїзду лікарів. Це допоможе нашій медичній службі залучити та утримати медичний персонал, збільшити кількість заявок на вакантні посади. Це також зменшить адміністративне навантаження з боку держави на лікарів та їхніх роботодавців.

Відтепер більшість лікарів з країн, які не входять до ЄЕЗ, які вже перебувають у державі протягом 2-5 років і мають загальний дозвіл на працевлаштування, можуть подати заявку на новий дозвіл, який надає їм право працювати без дозволу. Їхні подружжя або партнери також отримають дозвіл на роботу. Зараз ці лікарі повинні бути присутніми та працювати в штаті протягом п’яти років, щоб мати кваліфікацію.

«Протягом десятиліть лікарі з-за меж Європи робили величезний внесок у службу охорони здоров’я Ірландії. Серед них був мій батько, доктор Ашок Варадкар, який приїхав до Ірландії в 1970-х роках. Цінність внеску лікарів не з країн ЄЕЗ була особливо очевидною під час пандемії.

«Працюючи з багатьма лікарями з країн, які не входять до ЄЕЗ, я розумію їхнє розчарування нашою міграційною системою. Їм не надаються однакові можливості, і їм важко потрапити на програми підготовки спеціалістів, а потім подати заявку на посади консультантів. Багато хто хоче залишитися в Ірландії, будувати тут свою кар’єру та сім’ю. Ми робимо це надто важким для них, і багато хто переїжджає до інших західних країн.

«Ми вже змінили систему, щоб дозволити дворічний дозвіл на працевлаштування, тому лікарю не потрібно змінювати свій дозвіл на роботу кожного разу, коли він або вона переїжджає в лікарню.

«Сьогодні я радий оголосити про подальші зміни, які спростять лікарям отримати дозвіл на проживання та нададуть їхнім чоловікам необмежене право на роботу. Я вважаю, що це зробить Ірландію більш привабливим місцем для переїзду лікарів і позбавить від багатьох трудомістких взаємодій з кількома відділами, включаючи мій власний.

«Робота цих лікарів є прикладом того, як міграція збагатила Ірландію та наповнила нашу країну новими знаннями, новими ідеями, культурою та енергією. Наша служба охорони здоров’я просто не функціонувала б без лікарів, медсестер і допоміжного персоналу з-за меж ЄС.

«Ця зміна піде на користь службі охорони здоров’я та призведе до підвищення ефективності системи дозволів на роботу та віз».

Міністр Макенті сказав:

«Я вітаю покращення умов імміграції для лікарів, які не є членами ЄЕЗ, а також їхніх партнерів і подружжя, і це відповідає моїм зобов’язанням створити більш справедливу та ефективну імміграційну систему.

«Лікарі-мігранти вже давно відіграють вирішальну роль у нашій службі охорони здоров’я, і ці зміни певною мірою сприяють визнанню цього внеску».

Міністр Доннеллі сказав:

«Наша робоча сила в галузі охорони здоров’я розширюється, і ми повинні зробити нашу медичну службу привабливим місцем для роботи для лікарів з-за меж Європи. Я провів низку зустрічей з лікарями, які не входять до ЄЕЗ, і знаю про їхнє розчарування нашою міграційною системою.

«Ці зміни, оголошені сьогодні, дають лікарям, які не є членами ЄЕЗ, більшу впевненість щодо їх імміграційного статусу. Вони також нададуть розширені можливості кар’єрного зростання та більший доступ до програм післядипломної підготовки фахівців. Ці зміни, включно з правами на роботу подружжя, роблять для лікарів більш привабливим приїзд на роботу в Ірландію та перебування тут.

«Я хотів би відзначити значний внесок лікарів не з ЄЕЗ та всіх медичних працівників на першому місці за їх невтомну роботу, особливо протягом останніх двох років».

У грудні 2021 року Міністерство підприємництва, торгівлі та зайнятості почало видавати дворічні загальні дозволи на багатодільне працевлаштування лікарям у системі охорони здоров’я.

Міністерство юстиції повідомляє, що в майбутньому лікарям потрібно буде оновлювати дозвіл лише щороку, а не кожні шість місяців. Зміни означають, що лікарі можуть скористатися дозволом на імміграцію, який дозволяє їм залишатися в штаті та працювати без необхідності подавати заяву на додаткові дозволи на працевлаштування, у більшості випадків. Їх подружжя або партнери також отримують право працювати.

Департамент підприємництва, торгівлі та зайнятості прийматиме заявки від цих лікарів протягом шести тижнів із середини березня до кінця квітня 2022 року. Потім Міністерство юстиції опрацює заявки та видасть нові картки IRP (дозвіл на проживання в Ірландії). тим, хто має пряму кваліфікацію.

Передбачається, що близько 1800 лікарів не з ЄЕЗ отримають вигоду від цієї нової домовленості.

Примітки для редактора

До грудня 2021 року всі власники загального дозволу на працевлаштування, включаючи лікарів, повинні були пройти п’ять років проживання та роботи, перш ніж отримати штамп 4, який дає право працювати без попередніх умов.

У грудні 2021 року Міністерство підприємництва, торгівлі та зайнятості за погодженням з Міністерством юстиції та Міністерством охорони здоров’я запровадило новий дворічний загальний дозвіл на працевлаштування для лікарів з країн, які не є членами ЄЕЗ, які працюють у державній системі охорони здоров’я. Наразі Міністерство юстиції видає цим лікарям штамп 1 на підставі підтвердження чинного трудового договору з ВШЕ. Однак Stamp 1 не надає автоматичних прав на роботу для партнерів і подружжя.
A) Нова марка 1H для лікарів

Зараз Міністерство юстиції створює нову категорію печаток під назвою Stamp 1H для лікарів у HSE та установах, що фінансуються HSE (тобто Розділ 38s/добровільні лікарні) і приватних лікарнях. Це включає тих, хто нещодавно отримав дворічний загальний дозвіл на роботу на кількох підприємствах від Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості.

Подружжя цих лікарів, які наразі мають штамп, який не дозволяє їм працювати, зможуть подати заявку на штамп 1G у рамках цієї нової системи, яка надасть їм необмежені права на роботу.

Лікарі, які закінчили два роки служби під Штампом 1H, отримають право на отримання листа підтримки від Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості. Штамп 4 пропонує право працювати без попередніх умов.

Для лікарів у HSE та агенціях, що фінансуються HSE (тобто Розділ 38s/добровільні лікарні) і приватних лікарнях, які мають Загальний дозвіл на працевлаштування, але не дворічний Загальний дозвіл на роботу на кількох підприємствах, будуть вжиті заходи, які дозволять їм перейти на Марка 1H у найближчі місяці.
B) Період очікування Stamp 4 скорочується з п’яти років до двох років для лікарів, які вже мають понад 24 місяці служби в Ірландії

Лікарі HSE та агенцій, що фінансуються HSE (тобто Розділ 38s/добровільні лікарні) і приватних лікарень, які вже пройшли 24 місяці служби в Ірландії, матимуть право подати заявку на отримання листа підтримки Stamp 4 від Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості. За оцінками, до цієї когорти входить до 1800 лікарів. Їхнє подружжя матиме право на отримання Stamp 1G, що дозволить отримати доступ до ринку праці, щойно Stamp 4 буде надано лікарю.

Департамент підприємництва, торгівлі та зайнятості незабаром розпочне процес подачі заявок, доступний лише до кінця квітня, для цих лікарів, щоб подати заявку на отримання листа підтримки Stamp 4. Після оцінки інформацію буде надано в електронному вигляді Департаменту юстиції, який потім видасть штамп 4 із запланованою датою завершення до кінця травня.

Разом ці зміни дадуть такі переваги:

1) Ці зміни нададуть рівні переваги лікарям, які приїжджають працювати в Ірландію

За чинною системою лише обмежена кількість лікарів може подати заявку на отримання дозволу на працевлаштування з критичними навичками (CSEP). Цей дозвіл дає лікарям доступ до Stamp 4 через два роки, а їхнім подружжям негайно надає повний доступ до ринку праці.

Наразі більшість лікарів, які приходять сюди, не мають права на CSEP, оскільки вони не забезпечують необхідні дворічні контракти.

Ці зміни негайно нададуть лікарям, які працюють тут більше двох років, доступ до печатки 4 і прав на роботу в шлюбі. Це також гарантуватиме, що в майбутньому більшість лікарів матимуть право на ці пільги після закінчення двох років роботи в Ірландії.

2) Це зробить Ірландію більш привабливим місцем для мобільних талантів

Багато країн прагнуть доповнити свою медичну силу персоналом з інших країн. Це конкурентний глобальний ринок, де конкуренція базується не лише на зарплаті, а й на інших імміграційних характеристиках, таких як шляхи до місця проживання та права на роботу подружжя. Ці зміни зроблять Ірландію більш привабливим місцем для переїзду лікарів. Зокрема, це допоможе в боротьбі за укомплектування невеликих лікарень і збільшить кількість заявок на посади.

3) Зменшення адміністративного навантаження на лікарів та їхніх роботодавців

Ці зміни значно зменшать кількість разів, коли лікар та їхні роботодавці повинні взаємодіяти з Міністерством юстиції та Департаментом підприємництва, торгівлі та зайнятості. Видалення цих множинних взаємодій забезпечить покращену взаємодію з клієнтами для всіх сторін.

Источник: https://enterprise.gov.ie

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте