Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Європейським лікарням загрожує крах протягом 10 років

ВООЗ попереджає, що 40 відсотків лікарів близькі до пенсійного віку в одній третині країн континенту
Гаррієт Барбер, Global Health Reporter

Згідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров’я, європейські лікарні зіткнулися з «бомбою уповільненої дії» нестачі медичних працівників.

Сорок відсотків лікарів близькі до пенсійного віку в одній третині країн, що означає, що в регіоні є щонайбільше десять років, щоб впоратися з кризою, попередило агентство ООН.

«Без термінових дій щодо заміни нинішньої старіючої робочої сили ми зіткнемося з дуже серйозною нестачею медичних працівників приблизно через 10 років або раніше, коли значна частина лікарів піде на пенсію», — сказав доктор Томас Сапата, провідний редактор звіту.

Covid-19 посилив кризу – вигорання, понаднормова робота та приблизно 50 000 смертей на передовій роботі в Європі сприяли постійному скороченню робочої сили, йдеться у звіті.

«Нестача персоналу, недостатній набір і утримання, міграція кваліфікованих працівників, непривабливі умови праці та поганий доступ до можливостей безперервного професійного розвитку завдають шкоди системам охорони здоров’я», — сказав доктор Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі.
Скорочення робочої сили

У деяких країнах понад 80 відсотків медсестер повідомили про певну форму психологічного стресу, спричиненого пандемією. У ВООЗ заявили, що отримали повідомлення про те, що дев'ять із 10 медсестер оголосили про намір звільнитися з роботи.

Доктор Сапата, який також є регіональним радником ВООЗ з кадрів у сфері охорони здоров’я та надання послуг, попередив, що нинішня та майбутня нестача матиме «серйозний» вплив на пацієнтів.

«Списки очікування будуть ще довшими, і пацієнтам буде дедалі важче отримати доступ до послуг, коли вони їм потрібні», — сказав доктор Сапата.

Цього тижня Британська медична асоціація заявила, що дефіцит працівників NHS знаходиться на «кризовій» точці. У грудні 2021 року на заповнення чекали понад 110 тисяч посад.

«Велика кількість вакансій створює порочне коло: дефіцит створює атмосферу хронічного стресу, що посилює тиск на наявний персонал і, у свою чергу, сприяє більшій плинності та відсутності», — сказав доктор Аміт Кочхар, заступник голови BMA.

Щоб виправити ситуацію, Великобританія найняла медичних працівників із таких країн, як Зімбабве, Непал і Філіппіни. Експерти поставили під сумнів етичність таких кроків на тлі звинувачень у тому, що Британія забирає найкращих талантів із країн, де менше лікарів на душу населення.
Відвернення кризи

У серпні сер Ендрю Годдард, тодішній президент Королівського коледжу лікарів, сказав: «Те, що Сполучене Королівство має укладати спеціальні угоди з іншими країнами для підтримки власної робочої сили NHS, саме по собі є показником того, як планування робочої сили для NHS має не вдалося.

«Те, що ми беремо з країни [100 медсестер з Непалу], яка має значно меншу кількість медичних працівників, ніж у багатьох країнах, є чимось, щодо чого ми повинні мати серйозні застереження – етика такого підходу в кращому випадку є дискусійною», – додав він.

Незважаючи на таку критику, ВООЗ назвала Велику Британію країною, яка «вирішує виклик» і робить «сміливі та інноваційні кроки» щодо своєї стратегії найму іноземних працівників.

Відповідаючи на запитання Telegraph з цього приводу, він сказав, що «не має позиції щодо політики найму персоналу охорони здоров’я Великої Британії» і що «не існує універсальної стратегії для всіх, і кожна країна та система охорони здоров’я повинні оцінити, що працює, а що ні».

«Однак загалом ВООЗ рекомендує, щоб країни оцінили свою національну ситуацію з робочою силою охорони здоров’я, а потім, якщо необхідно, збільшили виробництво медичних працівників залежно від національних потреб», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що щодо міжнародного найму слід дотримуватися Глобального кодексу практики міжнародного найму медичного персоналу, який говорить, що не має бути найму з «запобіжного» списку.

Загроза кадрової кризи охорони здоров’я

Згідно з останніми доступними даними за 2022 рік, Європейський регіон ВООЗ має в середньому:

80 медсестер на 10 тис. населення
На 10 тис. населення припадає 37 лікарів
На 10 тис. населення припадає 8 фізіотерапевтів
На 10 тис. населення припадає 6,9 провізора
6,7 стоматологів на 10 тис. населення
4,1 акушерки на 10 тис. населення

ВООЗ також затримала Ірландію за вжиття заходів щодо зміцнення системи охорони здоров’я. За словами ВООЗ, програма «Покращена громадська допомога» країни призвела до посилення догляду за старіючим населенням у громаді, що, як кажуть, зменшило тиск на лікарняну систему.

Серед рекомендацій ВООЗ – наймання та утримання медичних працівників у сільських і віддалених районах, а також сприяння здоровому балансу між роботою та особистим життям. Однак найбільше уряди повинні надавати пріоритет навчанню та найму персоналу, заявили в організації.

«Усі ці загрози являють собою бомбу уповільненої дії, яка, якщо її не розглянути, може призвести до поганих результатів для здоров’я загалом, тривалого часу очікування на лікування, багатьох смертей, яким можна запобігти, і, можливо, навіть до колапсу системи охорони здоров’я», — сказав доктор Клюге.

Окрема доповідь на тій же конференції показала, що 17 мільйонів людей у ​​європейському регіоні постраждали від тривалого COVID-19 протягом перших двох років пандемії.

Захистіть себе та свою родину, дізнавшись більше про Global Health Security

Источник: www.telegraph.co.uk

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте