Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Огляд новин охорони здоров’я в листопаді

Ласкаво просимо до огляду новин охорони здоров’я за листопад, де ми надаємо інформацію про останні розробки в лікуванні, приладах і технологіях у сфері медицини.

Цього місяця ми зосереджуємося на кількох технологічних досягненнях, від виявлення раку до покращеного догляду за людьми похилого віку, а також на інноваційному рішенні для доставки антибіотиків. Ми також торкаємося класу ліків, які обмежуються після результатів безпеки, як мавпяча віспа може вплинути на дітей та смерті, спричинені сиропами в Індонезії.

Інструмент штучного інтелекту ідентифікує пацієнтів з меланомою, яким загрожує рецидив раку

Використання алгоритму, заснованого на машинному навчанні, може точно визначити пацієнтів з меланомою, які мають вищий ризик рецидиву раку. Раннє виявлення цих пацієнтів дозволяє проводити більш агресивне лікування на ранніх стадіях меланоми, найбільш смертоносної форми раку шкіри.

Згідно з дослідженням, проведеним командою під керівництвом дослідників з Массачусетської загальної лікарні в Сполучених Штатах, метод, заснований на штучному інтелекті, може бути використаний для прогнозування, у яких пацієнтів рак з більшою ймовірністю повернеться після хірургічного видалення. Хірургічне лікування показане всім пацієнтам з меланомою на ранній стадії, а тип ліків, які називаються інгібіторами імунних контрольних точок, зазвичай призначається пацієнтам із більш пізніми стадіями раку через побічні ефекти. За допомогою методу, розробленого дослідниками Mass General, імунотерапію можна застосовувати раніше для окремих пацієнтів, щоб їхня імунна система зміцнилася та могла б ефективніше боротися з раком.

Щоб підтвердити свій алгоритм, дослідники зібрали зразки 1720 меланом на ранніх стадіях і витягли 36 клінічних і патологічних ознак цих видів раку з електронних медичних записів пацієнтів, щоб передбачити ризик рецидиву раку. Після перевірки вони виявили, що товщина пухлини та швидкість поділу ракових клітин були визначені як найбільш передбачувані ознаки.

За словами авторів, їхні результати «свідчать про те, що алгоритми машинного навчання можуть витягувати прогностичні сигнали з клініко-патологічних особливостей для прогнозування рецидиву меланоми на ранніх стадіях, що дозволить ідентифікувати пацієнтів, яким може бути корисна ад’ювантна імунотерапія».
Використання еритроцитів для адресної доставки антибіотиків

Стійкість до антибіотиків стає однією з найгостріших криз охорони здоров’я в усьому світі. Щоб подолати цю проблему, дослідники продовжують намагатися розробити нові антибіотики, але команда фізиків з Університету Макмастера в Канаді застосувала інший підхід: вони визначили природну систему доставки на основі еритроцитів, яка може переносити антибіотики по організму та вибірково вивільняти. їх поблизу шкідливих бактерій.

Щоб досягти цього, дослідники розробили техніку відкриття еритроцитів і видалення їхніх внутрішніх компонентів так, щоб усе, що залишилося, це їхня оболонка. Ця оболонка, яка називається ліпосомою, потім заповнюється поліміксином B, одним із єдиних у світі антибіотиків, стійких до резистентності. Цей антибіотик, хоч і сильнодіючий, зазвичай використовується лише в крайньому випадку через його високу токсичність і побічні ефекти.

Використовуючи оболонку еритроцитів, поліміксин В тепер може подорожувати організмом без нього

завдаючи шкоди здоровим клітинам на своєму шляху, пояснюють автори. «Ми розробили ці еритроцити таким чином, щоб вони могли націлюватися лише на бактерії, на які ми хочемо, — каже Ханна Крівік, аспірант біофізики МакМастера та провідний автор дослідження.

Зараз вчені досліджують додаткові застосування цієї технології, включаючи її потенційне використання для доставки ліків безпосередньо в мозок, що допоможе пацієнтам з деменцією або депресією.

EMA та FDA обмежують використання інгібіторів JAK

Використання інгібіторів янус-кіназ (JAKi), які вважалися бажаною альтернативою інгібіторам фактора некрозу пухлин (TNFi) для лікування хронічних запальних захворювань, таких як ревматоїдний артрит і атопічний дерматит, зараз ретельно перевіряється органами охорони здоров’я Сполучених Штатів і Європи, яка обмежить їх використання.

Це рішення було прийнято після проблем з безпекою, які виникли в результаті великого постмаркетингового дослідження, яке встановило зв’язок між використанням JAKi і такими побічними ефектами, як серцевий напад, венозна тромбоемболія та рак.

Минулого року Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вже обмежило використання JAKi, дозволяючи їх використовувати лише тоді, коли TNFi не працює. Тепер європейський регулятор також заявив, що JAKi слід використовувати лише для деяких пацієнтів, коли немає інших варіантів. До них відносяться пацієнти віком 65 років і старше, ті, хто має підвищений ризик серйозних серцево-судинних проблем (таких як інфаркт або інсульт), ті, хто курить або курив це протягом тривалого часу в минулому, і ті, хто має підвищений ризик розвитку раку.

Інформація про продукт JAKi, який використовується для лікування хронічних запальних захворювань, буде оновлена ​​новими рекомендаціями та попередженнями, а навчальні матеріали для пацієнтів і медичних працівників будуть відповідно переглянуті.
Ризик віспи мавп може бути вищим у дітей віком до 8 років

Незважаючи на відносно низьку кількість випадків зараження дітей віспою мавп, педіатри попереджають, що маленькі діти повинні вважатися групою високого ризику щодо ускладнень віспи мавп.

Станом на листопад у всьому світі було зареєстровано понад 77 000 лабораторно підтверджених випадків віспи мавп. З них лише 672 були у дітей та підлітків до 18 років. Хоча під час нинішнього спалаху передача статевим шляхом є найбільшою рушійною силою інфекцій, також правда, що мавпяча віспа вражає людей із зниженим імунітетом. Це включає людей з ВІЛ-інфекцією, а також маленьких дітей.

Незважаючи на те, що діти можуть мати менший ризик інфікування, у них захворювання може бути важчим, кажуть експерти. «Повідомляється, що серед дітей підвищується рівень госпіталізації та підвищується смертність навіть у країнах з високим рівнем доходу», — пишуть Петра Циммерманн, доктор медичних наук, доктор філософії з Університету Фрібурга, Швейцарія, і Найджел Кертіс, доктор філософії, Університету Мельбурна та Дитячого дослідницького інституту Мердока, Австралія. Підвищений ризик ускладнень, у тому числі потенційно серйозних бактеріальних інфекцій, пов’язаний не тільки з їхньою менш розвиненою імунною системою, але й з тим, що вони більш схильні розчісувати уражені місця, поширюючи інфекцію на інші частини тіла, включаючи очі.

«Вакцинація проти натуральної віспи забезпечує захист від віспи мавп», – сказав д-р. Циммерман і Кертіс підсумовують. «Якщо нинішній спалах пошириться на дітей, влада повинна бути готова швидко провести вакцинацію цієї вікової групи».
Дитяча смертність від сиропу від кашлю в Індонезії продовжує зростати

Національне агентство з контролю за ліками та харчовими продуктами Індонезії (BPOM, у початковій редакції) продовжує розслідувати причини зростання смертності серед дітей (зараз майже 200) через гостру ниркову травму та, можливо, притягне до відповідальності фармацевтичні компанії, відповідальні за певні сиропи. ліки на основі.

Минулого місяця ці ліки заборонили після того, як у їх складі виявили етиленгліколь і діетиленгліколь. Ці дві хімікати зазвичай використовуються в промислових цілях як антифризи або гальмівні рідини, але в цьому випадку вони використовувалися як альтернатива гліцерину, який діє як загусник у сиропах від кашлю. Хоча етиленгліколь і діетиленгліколь можна використовувати в невеликих кількостях для фармацевтичного застосування, вони дуже токсичні в надлишку, як, здається, було у випадку з кількома партіями продуктів, що надходять від двох компаній, Samco Farma і Ciubros Farma.

Влада Індонезії зараз вивчає ланцюги постачання сировини та перевіряє виробничі процеси, щоб зрозуміти, як надлишок цих інгредієнтів потрапив у продукти, сказала Пенні К. Лукіто, керівник BPOM.

Смертність дітей в Індонезії аналізується разом із Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), але, на жаль, це не перший випадок смерті дітей від сиропів. На початку цього року подібний інцидент стався в Гамбії, принаймні 70 смертей, пов’язаних із сиропами, виготовленими індійською компанією Maiden Pharmaceuticals.

Технологія може полегшити догляд за людьми похилого віку

Оскільки значна частина населення старіє, зростає потреба в розробці технологій домашнього догляду за людьми похилого віку. Особливо це стосується людей похилого віку, які хочуть жити самостійно у власних домівках.

Це питання було розглянуто на сесії, присвяченій незалежному життю, яка була частиною саміту Connected Health Summit Parks Associates 2022. Учасники заходу зосередилися на аспектах збору та використання даних, пристроїв віддаленого моніторингу та способів перепрофілювання існуючих технологій, щоб зберегти людей у ​​безпеці вдома, пам’ятаючи про економічну ефективність.

Зростає попит на технологію, яка може не тільки контролювати людину, але й «проактивно виявляти проблеми та реагувати на них», — сказав Брендон Нойстадтер, віце-президент із продажу рішення на основі штучного інтелекту (AI), яке виявляє та реагує на них. до падінь. Інші варіанти включають об’єднання даних про людину, таких як режим сну, споживання води та прийом ліків, щоб отримати уявлення про її загальний стан здоров’я. Зрештою, ми хочемо рішень, які могли б втрутитися в правильний спосіб і в потрібний час, щоб «або отримати візит телемедицини, або доставити когось до невідкладної допомоги, до свого лікаря, замість того, щоб відправляти їх у відділення невідкладної допомоги чи відправляти швидку допомогу. вийти і забрати їх», — каже Енді Дроні, старший директор ADT Health.

Пандемія продемонструвала дві важливі особливості оптимального віддаленого догляду за людьми похилого віку: телездоров’я та можливість використовувати пристрої на користь опікунів і людей похилого віку вдома. Люди похилого віку демонструють, що вони можуть адаптуватися до нових технологій, якщо їх впроваджувати належним чином, тепер залишається лише інтегрувати всі аспекти цих технологій у своє життя.

Источник: www.trueprofile.io

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте