Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 49 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 13 вакансий
  • Маркетинг
  • 30 вакансий
  • Медицина
  • 368 вакансий
  • Продажі
  • 266 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Дієтологи назвали 10 фруктів, які мають найбільшу користь при регулярному вживанні

Здоровий кишечник — ключ до сильного імунітету, здорового серця і навіть стабільного психічного стану. Один із найпростіших способів підтримати мікрофлору — збільшити споживання фруктів. Експерти назвали 10 фруктів, які містять безліч корисних речовин, що працюють на ваше здоров’я.

Чорниця

За словами дієтолога Лона Бен-Ашера, чорниця — це справжнє джерело поживних речовин. Вона містить антоціани — природні фітохімічні флавоноїди, які надають ягоді синьо-фіолетового кольору і діють як потужні антиоксиданти, що допомагають нейтралізувати шкідливі вільні радикали.

Крім антиоксидантів, чорниця багата на вітаміни С, К та марганець. Також вона є відмінним джерелом розчинної клітковини, яка важлива для зниження ризику серцево-судинних захворювань і допомагає контролювати рівень глюкози у крові, особливо у людей із нестабільним рівнем цукру.

Яблука

Бен-Ашер розповів, що яблука володіють потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями, які, завдяки поліфенольним сполукам, допомагають знизити ризик розвитку багатьох хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних хвороб, діабету та раку.

Вони також багаті на розчинну та нерозчинну клітковину, що відіграє важливу роль у підтримці здоров’я шлунково-кишкового тракту. Розчинна клітковина поглинає воду і утворює гель, який допомагає швидко просувати їжу по травній системі. Завдяки цим властивостям яблука допомагають довше почуватись ситими.

Чорнослив

Сухофрукти, зокрема чорнослив, є цінним джерелом поживних речовин у раціоні. Чорнослив відомий своїм позитивним впливом на травлення — він багатий на клітковину.

Крім того, він містить значну кількість вітаміну К, що необхідний для виробництва білків, які відповідають за згортання крові та здоров’я кісток. За даними досліджень, регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти втраті кісткової маси або уповільнити цей процес.

Малина

Малина вирізняється серед фруктів надзвичайно високим вмістом клітковини — приблизно 8 грамів на чашку, що складає близько 32% добової норми. Відповідна кількість клітковини в раціоні допомагає контролювати вагу, знижує ризик серцево-судинних захворювань і діабету, підтримує здоров’я кишкового мікробіому та стабілізує рівень цукру в крові.

Окрім цього, малина багата на магній — мінерал, який регулює важливі процеси в організмі, включно з синтезом білка, функцією м’язів і нервової системи, а також контролем рівня цукру в крові та артеріального тиску.

Ожина

Ця ягода також містить приблизно 8 грамів клітковини на склянку — стільки ж, скільки й малина. Вона є цінним джерелом антиоксидантів, зокрема марганцю, міді, а також вітамінів А, Е і К. Подібно до чорниці, ожина багата на антоціани — потужні природні сполуки, які допомагають знижувати запалення та зменшують ризик розвитку хронічних захворювань.

Банани

За словами Бен-Ашера, банани багаті на харчові волокна, які уповільнюють проходження їжі через шлунок, допомагаючи довше залишатися ситими. Це сприяє кращому контролю ваги та знижує ризик ожиріння.

Вони також містять великий запас калію — важливого електроліту, який відіграє ключову роль у регулюванні артеріального тиску і зниженні ризику інсульту, особливо при зменшеному споживанні натрію.

Регулярне вживання бананів підтримує здоров’я серця і допомагає знизити ризик хронічних захворювань, що пов’язано з їх високим вмістом антиоксидантів.

Помідори

Хоча помідори часто вважають овочами через те, що ми зазвичай їмо їх у солоних стравах, насправді це фрукти, які варто додати до раціону. Вони багаті на вітамін А і містять лікопін — сильний антиоксидант, який допомагає боротися зі шкідливими вільними радикалами і знижує ризик хронічних хвороб.

Якщо вас турбує вміст лектинів — речовин, які можуть заважати засвоєнню мінералів, не хвилюйтеся. Лектини є у багатьох рослинах, але їх кількість знижується під час приготування. Тому краще їсти помідори у вареному вигляді або використовувати консервовані томати і соуси.

Кавун

Це ще один фрукт із високим вмістом лікопіну, що робить його потужним антиоксидантом. Більше того, він складається на 92% з води, тому чудово зволожує організм, особливо в спекотні літні дні.

Вживання кавуна також допомагає зменшити біль у м’язах після тренування завдяки високому вмісту калію. Крім того, цей фрукт підтримує здоровий рівень кров’яного тиску, роблячи його корисним для серця.

Авокадо

Цей продукт багатий на жиророзчинні вітаміни Е та К, які підтримують здоров’я шкіри, волосся, нігтів і клітинних мембран. Крім того, цей фрукт містить водорозчинні вітаміни — С і вітаміни групи В, що сприяють зміцненню імунітету та здоров’ю очей. Авокадо є чудовим джерелом корисних мононенасичених і поліненасичених жирів, які можуть замінити насичені жири в раціоні. Це допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань і поліпшити контроль рівня цукру в крові.

Дослідження також підтверджують, що регулярне вживання авокадо сприяє зниженню «поганого» холестерину ЛПНЩ, що допомагає підтримувати артерії чистими і зміцнює здоров’я серця.

Источник: www.thepharma.media

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Липень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

LinkedIn Facebook ВКонтакте